28 veebruar 2010

Tšillita Chilli con Carne

Täna keetsin oma pisipõnnile vasikaliha ja kuna beebidele ei soovitata puljongit anda, ainult liha, siis mõtlesin ube keeta loomalihapuljongis. Põhimõtteliselt on see minu versioon  Chilli con Carnest


200 g aedube (kuivatatud punased)
0,5 l loomalihapuljongit (lihatükke, hakkliha) 
1 suur porgand
1/2 paprikat
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
400 g purustatud tomateid
1 tl paprikapulbrit
soola
vett

Oad panna 8-12 tunniks vette likku.
Porgand riivi jämeda riiviga, sibul haki, paprika tükelda. Pane leotatud ja pestud oad, hakitud sibul, paprikatükid ja riivitud porgand potti ning vala peale puljong ning purustatud tomatid. Keeda tasasel tulel pehmeks, mul kulus selleks 1h 20 min. Veidi enne valmimist sega hulka purustatud küüslauk (kaua keetes muutub küüslaugu maitse ebameeldivaks) ja maitsesta. Kes tahab eriti vürtsikat toitu, siis võib lisada juurde tšillit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.