10 märts 2010

Küüslauguleivad

Küüslauguleivad on väga mõnusad näksid, millest võib lausa sõltuvusse jääda :) Tavaliselt olen leiba praadinud pannil, aga nüüd leidsin Sille blogist väga põhjaliku õpetuse, kuidas neid leivakesi ahjus valmistada.

600 g leiba (pool pätsi) 
õli
1 tl soola
4 küüslauguküünt

Lõika leib kangideks ja sega kausis läbi purustatud küüslaugu ja soolaga ning jäta 10 minutiks maitsestuma.
Pane õlitatud ahjupann ahju 220* juurde kuumenema. Kui õli on kuum, siis laota leivad pannile ja sega läbi. Küpseta ahjus 220* juures pöördõhu režiimil seni kuni leivad on krõbedad (ca 10 min). Sega küpsemise ajal mõned korrad, siis küpsevad leivad ühtlasemalt. Pane köögipaberile jahtuma, siis valgub üleliigne õli välja.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma vist ainult neist toitukski ;)

Unknown ütles ...

Tere!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.