05 mai 2010

Kalapulgad

Kuna eile sai käidud Tartus ning turult ostetud (minu meelest väga soodsa hinnaga (55kr/kg)) luudeta ja nahata latikafileed siis otsustasin lastele teha nende lemmikuid - kalapulkasid (retsept mugandatud nami-namist). 

500 g hakitud kalafileed
2 muna
2 spl kartulitärklist
1,5 tl soola
0,5 tl sidrunipipart

1 tl tilli
0,5 dl piima 
  Paneerimiseks:
1 muna
1 dl riivsaia
 

Sega omavahel kalahakkliha, munad, kartulijahu, sool, hakitud till ja sidrunipipar ning lisa piim. Hoia hakkmassi veidi külmas.
Vormi märgade kätega hakkmassist kalapulgad, -kotletid, -pallid vms. Kasta kotletid esmalt munasse ja seejärel veereta riivsaias. Prae kotletid kuumas õlis kuldpruuniks.

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Üks rumal küsimus: kuidas Sa kalahakkliha tegid? Kas tavalise hakklihamasinaga?

Liilia ütles ...

jah tavalisest hakklihamasinast ajasin kalafilee läbi. muidu võib ju noaga hästi peeneks ka hakkida, aga kuna latikafileel võivad mõned imepeened luud sees olla, siis on hakklihamasinaga kindlam!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.