18 mai 2010

Tortiljad

Tortiljad on väga head küpsetised, kuna nendele võib panna igasugu täidiseid ja süüa nii soojalt kui jahtunult. Tortiljad meenutavad mulle neid koogikesi, mida vanaema meile lapsepõlves puupliidil ilma pannita küpsetas. Retsept mõistagi nami-namist. 

225 g nisujahu
1 tl soola
1 spl taimeõli
100 ml vett


Sõelu jahu ja sool kaussi. Vala juurde õli ning lisa vähehaaval vesi, kuni saad pehme taina. Sõtku hoolega ja lase kaetult 15 minutit seista.
Jaota tainas umbes 8 tükiks, veereta need pallideks. Rulli pallid kergelt jahusel laual õhukesteks panni suurusteks (20 cm) ratasteks. Soovi korral lõika servad ühtlaseks.

Küpseta tortiljad kuival paksupõhjalisel pannil mõõdukal tulel, 1,5-2 minutit mõlemalt poolt. 
Lao küpsenud tortiljad kuhja ja hoia puhta rätiku all soojas.
Kui söömiseni on veel veidi aega, mässi tortiljad fooliumisse ja hoia 150-kraadises ahjus soojas.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.