04 november 2010

Kõrvitsakuklid

Eile võtsin käsile jälle ühe hiiglasliku kõrvitsa. Poole marineerisin ning ülejäänu keetsin püreeks, mida ka koheselt tarvitama hakkasin.

12 kuklit 
200 g kõrvitsat
2 dl käesooja vett 

25 g värsket pärmi 
1 spl siirupit
1 tl soola
3 dl nisujahu

2 dl rukkijahu
2 spl rapsiõli

 

Peale:
muna
kõrvitsaseemneid



Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks, keeda vähese veega pudruks.
Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde siirup, sool ning jahtunud kõrvitsapuder. Sõtku juurde jahu ning õli. Lase tund aega soojas kerkida.
Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi kukliteks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile veel 15 minutiks kerkima.
Enne ahju panemist pintselda kerkinud kuklid pealt munaga ja puista soovi korral peale kõrvitsaseemneid.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. 


Retsept nami-namist. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.