05 november 2010

Magus kõrvitsasai

See magus ja kaunilt kollane kõrvitsasai meeldis meile väga ja parim on see, et isegi kaks päeva hiljem oli see sai mõnusalt pehme ja mahlane.

2 palmiksaia

25 g värsket pärmi 
2,5 dl piima 
8-9 dl nisujahu
400 g puhastatud kõrvitsat  
1 dl suhkrut
0,5 tl soola 

1 apelsini (sidruni) riivitud koor
0,5 tl kardemoni
1 tl vaniljesuhkrut
100 g pehmet võid
 
Peale:
muna
kõrvitsaseemneid või pärlsuhkrut



Tee soojast piimast, pärmist ja vähesest osast jahust eeltainas ning jäta sooja kohta 30 minutiks kerkima.
Hauta kooritud ja tükeldatud kõrvits vähese veega pehmeks pudruks.

Lisa eelkergitusele leige kõrvitsapuder, suhkur, sool ja maitseained. Sega hoolikalt. Lisa jahu ja sõtku. Lisa ka pehmed võitükikesed ning sõtku kuni tainas on ühtlaselt sile.
Lase tainal soojas kohas umbes tund või pisut kauem kerkida. Vormi tainast 2 palmiksaia ja lase neil ahjuplaadil veel 15 minutit kerkida. 
Määri kerkinud pätsid pealt munaga, puista soovi korral üle kõrvitsaseemnete või pärlsuhkruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.