03 mai 2011

Kohupiimatäidisega pisarakook

 Pisarakook on üks tõeliselt mõnus ja maitsev kook. Kuna ma küpsetasin seda tõesti päris ammu, siis tuli viga parandada ning üks korraliku beseekihiga kook ahju lükata.

Põhi:
4 suurt munakollast
1,5 dl suhkrut
2 dl hapupiima
75 g võid (sulatada)  
3,5 dl jahu
0,5 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit 

Täidis:
400 g kohupiima
100 g hapukoort
4 munarebu
1 dl suhkrut 
2 tl vanillsuhkrut
2 dl meelepäraseid marju

Kate:
8 munavalget
2,5 dl peenikest suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sega hapupiim ja jahtunud sulavõi munavahule, sõelu hulka kuivained. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 220-kraadi juures 10 minutit kuni põhi on tikuga katsudes küps. Siis laota põhjale korralikult läbimikserdatud katteained ning marjad. Küpseta jälle 10 minutit.
Samal ajal vahusta munavalged tugevaks vahuks ja nirista hulka suhkrud. Jaga besee koogile ja pane uuesti ahju umbes 5 minutiks või seni kuni munavalge hakkab pealt veidi tumedamaks muutuma.
Jahtudes ilmuvad peale nn. pisarad. Kooki lõika märja noaga, siis ei kleepu kreem noa külge.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.