09 juuni 2011

Kohupiimaküpsised

Väljas on palav, liiga palav, aga midagi pole parata sest looduse vastu inimene ei saa. Nagu ka selle vastu, et süüa tahetakse ka selliste ilmadega ja ikka midagi magustoiduks ka ja kui jäätiseisu on täis, eks tuleb siis ahi sisse lülitada ja tuba veelgi palavamaks kütta. Tegelikult oleks vihma vaja, sest muidu on minu kevadised külvamistööd täiesti luhtas ja kastmiseks on seda kõike lihtsalt liiga palju.


Taigen:
200 g kohupiima
100 g võid
100 g suhkrut
300 g nisujahu  

1tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
veidi soola


Peale:
1 muna
pärlsuhkrut vms

Sega kõik taigna-ained ühtlaseks puruks, siis suru käte abil ühtlaseks pätsiks. Võta jaokaupa tainast ning veereta sellest väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta küpsiste vahele paar cm kerkimisruumi). Suru veidi lamedamaks, määri lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut või muid küpsetamist taluvaid kaunistusi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.


Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.