10 juuli 2011

Sõir basiiliku ja küüslauguga

Lihtsalt huvi pärast proovisin traditsioonilisele sõirale veidi ebatraditsioonilisi lisandeid sisse segada ja tulemus oli minu meelest vägagi maitsev. Eriti maitsev sooja saiaga.
 

1 l piima
500 g kohupiima
50 g võid
1 spl oliiviõli
2 muna
1 tl soola
10 suurt lehte värsket basiilikut

3 küüslauguküünt

Kuumuta piim keemiseni, lisa kohupiim ja kuumuta kuni eraldub vadak (ehk valge piima asemel on potis valkjaskollane läbikumav vedelik). Kalla marliga vooderdatud sõelale nõrguma (ära raskust peale pane), lase rahulikult nõrguda umbes 15 minutit.
Sulata potis või, lisa oliiviõli ning nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane mass (ära keema lase!).
Sega juurde soolaga lahtiklopitud munad,
hakitud basiilik ja küüslauk. Kuumuta pidevalt segades veel 3-5 minutit keskmisel kuumusel, aga ära keeda!
Pane külma veega kastetud vormi hanguma.


Idee nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.