12 november 2011

Tiramisu


Tiramisu on klassikaline itaalia magusroog, mille valmistamiseks tuleks kasutada just mascarpone toorjuustu ning iseküpsetatud küpsised lisavad luksust veelgi! Tiramisu on parim, kui see on 6-8 tundi jahedas maitsestunud.

10-le maiasmokale
1 portsjon Savoiardi küpsiseid

Immutamiseks:
5 dl kanget kohvi
0,5 dl Amaretto mandlilikööri

Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
500 g mascarpone toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
2 spl Amaretto mandlilikööri 

Peale:
mõrudat kakaopulbrit

Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone, liköör ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.
Pane tort 4-8 tunniks jahedasse maitsestuma.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt marjadega.


Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.